کله پاچه
یکی از غذا های بومی خاورمیانه و به خصوص ایران میباشد . تمیز کردن کله پاچه کار سختی نمیباشد و تنها از چند مرحله ساده تشکیل میشود .
الف ) پاک کردن کله کله پاچه
برای موزدایی کله پاچه در ابتدا در یک قابلمه بزرگ آب را جوش داده و سپس کله را در آن قرار دهید . چند دقیقه صبر کنید تا موهای کله پاچه کاملاً سست شوند . بعد از سست شدن موهای کله کله پاچه آن را با چاقو یا با دست میتوانید بهراحتی جدا کنید . اگر کله مورد نظر تازه باشد موهای آن به راحتی بعد از در آوردن از آب جوش به راحتی جدا میشوند و سست می باشند .
پس از این که موها را جدا کردید برای از بین بردن موهای ریز باقیمانده با استفاده از یک کپسول فشارقوی و در صورت نداشت کپسول توسط اجاق گاز کله را اسموکت کنید . اسموکت همان رو سوز کردن می باشد . بعد از اسموکت کردن باید گوشهای کلهپاچه را جدا کنید به علت اینکه گوشهای کله پاچه قابل خوردن نمیباشد . سپس از پشت کله پاچه شلنگ را وارد مجرای نای کرده و آب را با فشار زیاد به سمت بینی و نای آن وارد کنید تا کاملاً کله پاچه تمیز شود .
در آخر با یک برس یا مسواک زبر بر روی زبان و دندان آن بکشید تا تمیز شوند . اگر دوست ندارید دندان گوسفند را میتوانید میتوانید دندانهای آن را با انبردست بکشید .
ب ) پاک کردن پاچه کله پاچه
بعد از تمیز کردن کله کله پاچه نوبت به پاچه کله پاچه می باشد پاچه کلهپاچه هم مانند کله کله پاچه میباشد . ولی یک فرقهایی دارد مرحله اول ابتدا پارچهها را در آب جوش قرار بدهید . سپس موهای آن را با چاقو یا دست بکنید . سپس پاچه را در دست بگیرید . با چاقو سم آن را دربیاورید سم پاچه کله پاچه مانند کفش میباشد و شما به راحتی میتوانید آن را جدا جدا کنید و نیازی به بریدن آن توسط چاقو نمیباشد .
تنها کافیست چاقو را بین سم و پاچه قرار بدهید و داخل ان مجرا کنید . سپس به راحتی میتوانید سم را جدا کنید . سپس پاچهها را با روش اسموکت جدا کنید . به آرامی روی پوست گوسفند چاقو را بکشید تا لایه سوخته آن خراشیده شود . تا کیسه مویی که موجود در زیر پوست پاچه کله پاچه میباشد را با چاقو خارج کنید . اگر آنجا مویی هم هست آنها را بسوزانید تا هیچ مویی باقی نماند .
پس از طی مراحل بالا برای پاک کردن کله پاچه در یک قابلمه بزرگ آب سرد بریزید و کلهپاچه را به مدت نیم ساعت در آن قرار دهید سپس با چاقو به آرامی روی سطح کله و پاچهها بکشید به علت اینکه اگر آثار سوختگی روی آن است از بین برود .
مواد لازم برای طبخ کله پاچه
1 ) یکدست کلهپاچه که شامل یک کله و چهار پارچه میباشد
2 ) زردچوبه یک قاشق چای خوری
3 ) فلفل قرمز یک قاشق چای خوری
4 ) سیر پنج حبه
5 ) پیاز پنج عدد
6 )برگ بو یک یا دو عدد
7 ) پودر پیاز
8 ) آب به مقدار لازم
طبخ کله پاچه
بری طبخ کله پاچخ ابتدا باید آن را کاملا بشویید که درباره آن توضیح دادیم سپس باید کله پاچه پاک شده و تمیز را درون قابله بریزیم و مواد مورد نیاز که گفته شد که شامل یکدست کلهپاچه که شامل یک کله و چهار پارچه میباشد . زردچوبه یک قاشق چای خوری ، فلفل قرمز یک قاشق چای خوری ، سیر پنج حبه ، پیاز پنج عدد ، برگ بو یک یا دوعدد ، پودر پیاز ، آب به مقدار لازم .
باید کله پاچه ، ادویه جات ، پیاز های نصفه شده ، سیر های نصفه شده و برگ بو را در غذا بریزیم . سپس باید آب بریزیم. باید توجه داشته باشید باید به میزانی آب بریزید که کاملا کله پاچه را بپوشاند . به عبارتی دیگر کله پاچه را دیگر نتوانید ببینید . اول شعله را زیاد کنید تا آب به جوش بیاید . سپس شعله را کم کم کنید و بین 5 تا 6 ساعت صبر کنید تا کله پاچه آماده شود .